Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Településünkön több, kisebb szervezet a hatékonyabb működés érdekében egyesüleve 2006. október 18-án megalapította a Szőcéért Egyesületet, melynek 44 alapító tagja van. Időközben ez évben 3 fő új taggal bővült az Egyesület, így jelenleg 47 a taglétszám.

Az egyesület az Önkormányzat anyagi támogatásából, a befizetett tagdíjakból és az esetlegesen elnyert pályázati pénzekből gazdálkodik.

Az egyesület célul tűzte ki az önkéntes tűzoltósági feladatok ellátását, a tömegsport és versenysport támogatását, a község értékeinek felkutatását és bemutatását, a természeti és épített környezet szépítését és védelmét, a népi és kulturális hagyományok ápolását, rendezvények szervezését, közösségi terek kialakítását. Fontos feladatunknak tekintjük a község ifjúságának összefogását, bevonását a programok szervezésébe és lebonyolításába.

A Szőcéért Egyesület nevében 2007. tavaszán 4 pályázatot nyújtottunk be, mind a négy pályázat sikeres volt. Kétszer 30, egyszer-egyszer 40 és 50 ezer forintot nyertünk, így összesen 150 ezer forinttal lett gazdagabb a bankszámlánk. Ezek az összegek persze nem maradtak a számlán, hanem a pályázatokban megjelölt feladatok, rendezvények, vetélkedők megvalósítására lettel felhasználva.

Az egyesület másfél éves tevékenysége alatt 
2006. decemberében Mikulásünnepet, karácsonyi játszóházat, 
2007. februárjában jól sikerült rönkhúzást, márciusban hulladékgyűjtést, április végén májusfaállítást és május végén májusfakitáncolást szerveztünk és az idősek napi rendezvénnyel egyidőben, pünkösd hétfőn tűzoltóversenyen vettünk részt. 2007. nyarán ismeretterjesztő napot és a falunappal egybekötött helyismereti vetélkedőt és kézműves foglalkozásokat szerveztünk. 
2008. márciusában hulladékgyűjtést, április végén májusfaállítást, május végén májusfakitáncolást szerveztünk.
Emellett sportszerek beszerzését is végrehajtottuk.

A magyar bowling és teke szövetség 2007. szeptember 12-én a Szőcéért Egyesületet felvette a tagjai közé.

2007. október 18-án a Magyar Közút Kht. felhívására ismét szemétszedést szerveztünk a község közútjai mentén.

A község labdarúgó csapata - mely szintén a Szőcéért Egyesület égisze alatt működik - az őszi szezont nagyon szép eredménnyel a 4. helyen zárta. Bízunk a tavaszi szezonban is a hasonló jó folytatásban.

 

Az Egyesület tisztségviselői

Az Egyesület elnöke

 • Mesterházy Csaba

Elnökségi tagok és feladatkörük

 • Leopold Tamás: pénztáros
 • Schmidt Ferenc
 • Marton Ottó
 • Károlyné Subosits Gabriella

Intéző Bizottsági tagok

 • Csonka Imréné
 • Biczóné Marton Anikó
 • Móriczné Varga Ildikó
 • Németh Zoltán
 • Schmidt Veronika
 • Szigeti Imre

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.